محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ با تحویل ۶۰ هزار دوز واکسن کرونا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد، واکسیناسیون گروههای سنی سرعت بیشتری گرفته است و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به برنامه ریزی برای توسعه پایگاههای واکسیناسیون گفت: در شرایط فعلی ما توان و ظرفیت تزریق ۲۰ تا ۳۰ هزار دوز واکسن کرونا را داریم، اما قصد داریم با کمکهای نیروهای نظامی و سایر سازمانهای مسئول در این زمینه، مراکز تزریق واکسن کرونا و ظرفیت هایش را افزایش دهیم.
مهدی قلیان در گفتگو با خبرنگار ما، با تأکید بر اینکه در این روزها و برای جلوگیری از ازدحام در پایگاههای تزریق واکسن کرونا، افرادی که برای آنها پیامک دریافت واکسن ارسال شده است، به مراکز مشخص شده مراجعه کنند، افزود: یکی از دلایلی که منجر به بی نظمی و شاید شلوغی پایگاههای دریافت واکسن میشود، حضور و مراجعه افرادی است که خارج از نوبت به این مراکز میآیند. کسانی که در سایت ثبت نام کرده اند تا قبل از دریافت پیامک به پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون مراجعه نکنند.
وی ادامه داد: ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار نفر بالای ۶۰ سال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساکن هستند که برای دریافت واکسن فراخوانده شده اند و افرادی که پرونده بهداشتی ندارند با ثبت نام در سامانه واکسیناسیون، برای تزریق این واکسن نوبت دریافت خواهند کرد.
به گفته قلیان، آمار جان باختگان کرونا در مشهد که در پایان موج چهارم تک رقمی بود، دو رقمی شده و به ۱۵ نفر در روز رسیده است.
براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اکنون حدود ۱۱۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند و ۲۶۰ نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند. در مشهد هم ۲۴۴ بیمار جدید کرونایی در بیمارستانها بستری شده اند و تعداد بستریهای موجود به ۸۶۶ نفر رسیده است؛ ضمن اینکه ۲۱۶ نفر از بیماران کرونایی نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
همچنین عضو هیئت ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد که شدت ابتلا و انتقال ویروس کرونای هندی (دلتا) بسیار بیشتر و بروز علائم آن سریعتر از ویروسهای انگلیسی و معمولی است و در کمتر از چند ساعت رخ میدهد. به گفته زهرا مشکات در کرونای معمولی شروع علائم و انتقال ویروس پس از پنج روز و حتی بیشتر بود، اما در ویروس انگلیسی پس از سه روز و در ویروس دلتا در چند ساعت اولیه رخ میدهد؛ بنابراین تأخیر در این گونه مواقع هیچ توجیهی ندارد؛ زیرا وضعیت فرد را بدتر میکند و ممکن است کاری از دست پزشک برنیاید.
از طرف دیگر شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، هم از آماده باش همه بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه به دلیل افزایش ابتلا به کرونا خبر داد و گفت: مراجعه نکردن بیمارانی که با تشخیص پزشک باید در بیمارستان بستری شوند، ریسک خطر مرگ و میر و گسترش بیماری کرونا را افزایش میدهد.
طبق اعلام وزارت بهداشت ۱۷۵ نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند و ۱۵ هزار و ۱۳۹ نفر دیگر نیز به این بیماری مبتلا شدند.
استاندار خراسانرضوی هشدار داد
ایرنا: استاندار خراسان رضوی گفت: رعایت شیوه نامههای بهداشتی در این استان کاهش چشمگیری داشته است و این تهدیدی جدی به شمار میرود.
محمدصادق معتمدیان در جلسه ستاد استانی پیشگیری و مبارزه با کرونای استان افزود: نظارت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی از مهمترین اولویتهای این استان در مقابله با ویروس کروناست.
وی ادامه داد: نظارت بر دستورالعملهای بهداشتی باید از حالت روزمرگی و تکلیفی خارج شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: نظارتها با مکاتبه و نامه به نتیجه نمیرسد بلکه حضور میدانی و برخورد مستمر و اعمال قانون میطلبد. وی افزود: هم اکنون هر روز بازدیدهای بسیار در زمینه رعایت دستورالعملهای بهداشتی در خراسان رضوی انجام میشود، اما بازخورد آن را باید نگریست و با توجه به مسائل اقتصادی و فشارهای وارده بر اصناف و گروهها باید راهکارهای منطقی بررسی شود.
معتمدیان پوشش گسترده واکسیناسیون را بهترین راهکار مقابله با کرونا بیان کرد و گفت: استانداری خراسان رضوی برای رفع چالشها و کمبودها تمام تلاش خود را انجام خواهد داد.
وی افزود: وضعیت کرونا در استان با وجود همه مشکلات و ترددها نسبت به استانهای دیگر بهتر است، اما این شرایط حساس است و باید مدیریت شود.